Home » je moet schieten

1. zakelijke gegevens

 

die titel van het boek is: Je moet schieten, anders kun je niet scoren.

Naam van de auteur: Henk Davidse.

naam van de uitgeven en het jaar van verschijnen: uitgeverij BZZToH, 1999 's-Gravenhage.

 

2. samenvatting 

 

Johan Cruijff is niet alleen de meest geniale voetballer die nederland ooit heeft voortgebracht, maar ook de meest welbespraakte: 'als het niet goed gaat, gaat het niet goed', het taalgebruik van Cruijff en zijn uitspraken zijn inmiddels zijn handelsmerk geworden. 'je moet schieten anders kun je niet scoren bevat talloze citaten van Cruijff, die door de auteur zijn verzameld en eerder onder andere dag- en weekbladen en zelfs op de elektronische snelweg zijn verschenen

 

 

 

3. Over de auteur

 

de auteur Henk Davidse heeft maar 1 boek geschreven en dat was deze van Johan Cruijff.

Hij schreef dit boek omdat hij groot fan is van Johan Cruijff.

hij heeft jaren lang alle uitspraken van Johan Cruijff op een rijtje gezet en hiervan een boek gemaakt 'Je moet schieten, anders kun je niet scoren.

 

4. Leeservaring

 

Mijn leeservaring met dit boek is heel goed, misschien komt dit ook wel omdat ik ook op voetbal zit en ik ook fan ben van Johan Cruijff. Ik vind Johan Cruijff een heel bijzonder iemand. Dat komt vooral door zijn mooie uitspraken. Zijn taalgebruik is ook heel uniek. (het word ook wel cruijfiaans genoemd.)

Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk: "Je moet schieten, anders kun je niet scoren". "Voetbal is simpel. het is echter moeilijk om simpel te voetballen". "Als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren". "Ieder nadeel heb zijn voordeel". "Je gaat het pas zien als je het door hebt".

 

5. verwerkingsopdracht. (schrijf een achterflap voor het boek)

 

"Je moet schieten anders kun je niet scoren" is een boek waar allemaal uitspraken instaan van Johan Cruijff die allemaal zijn verzameld door de auteur Henk Davidse die jaren lang alles van Cruijff in zijn boek heeft gezet. voorbeelden hiervan: "je moet schieten anders kun je niet scoren", "ieder nadeel heb zijn voordeel", "als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren".

Naast alle uitspraken van Johan Cruijff staan ook allemaal overzichten in van Johan Cruijf.

Voorbeelden hiervan zijn: hoeveel rode kaarten Cruijff in zijn carriëre heeft gekregen, bij welke clubs hij heeft gespeeld en welke prijzen hij allemaal heeft gespeeld.

Dit is het boek om alles te weten te komen over het fenomeen Johan Cruijff.